Zeilreis dagverslag 2

Maandagavond was Makkum beach the place to be. Na een werkelijk prachtige wandeling langs de boorden van het IJsselmeer met op de achtergrond de skyline van Makkum kwamen we aan bij het strand. Meerdere opties werden er aangeboden: meneer Klok had ballen meegenomen uit Steenwijk evenals een frisbee. Voetbal en volleybal werd er gespeeld door een flinke groep leerlingen aangevuld met enkele sportieve docenten. De dapperen onder ons durfden het aan de kou te trotseren en waagden een duik in het diepe à la Mart Hoogkamer. Er naar kijken gaf al kippenvel, brrrr. Verder was het goed om te zien dat er vele goede gesprekken gevoerd werden door de minder sportieve leden van ons gezelschap.

De avond vorderde en langzaamaan moesten we maar weer richting onze vaartuigen om aldaar nog enige consumpties te nuttigen. Op menig schip werd een spelletje (klaverjassen, pesten en blackjack) gespeeld en het was een gezellige avond inclusief chips en pinda’s. Aan alle leuke dingen komt een eind dus werden ook deze avond de leerlingen naar de hutten gestuurd. Na een korte nacht was het tijd voor een flink ontbijt. Het bootleven maakt hongerig schijnbaar want er werd flink gebunkerd. Na kortstondig overleg werd door de eilandraad besloten om koers te zetten richting het pittoreske Vlieland.

Eenmaal op Vlieland aangekomen is de dag doorgenomen met onze schipper en z’n maat. Wat was het een fantastische zeildag en dat is tenslotte waarom we hier zijn. Koks gingen de kombuis in en daar werd aan een beste pan macaroni gewerkt, wederom heerlijk! Na het uitbuiken tijd voor het avondprogramma, welke verzorgd werd door meneer Klok en mevrouw De Boer. Onder hun bezielende leiding speelden de leerlingen de Vlielandse variant van het Zweedse loopspel. Waarom weten we niet, maar een eervolle vermelding voor meneer Lukas is wel op z’n plaats.

Na het spel te hebben gespeeld zijn we aan de terugweg begonnen. Dit ging langs de Brandaris van Vlieland en we spotten ook nog enkele heuvelgeiten, schijnbaar één van de plaatselijke delicatessen. Tijdens de nazit zijn er nog een aantal leerlingen in koelen bloede vermoord, het weerwolvenspel was adembenemend spannend. Onze volgende tocht zal ons naar Terschelling voeren…

Zoek