Cultuurklas

Cultuurklas

Wil je graag je kunstzinnige kanten ontdekken en ontwikkelen? Sinds 2020 kun je op SG Eekeringe meedoen in de cultuurklas.

Op je lesrooster komen twee extra uren voor Cultuur te staan. Hierdoor kun je volop creatief bezig zijn en je oriënteren op verschillende kunstdisciplines. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: beeldend (graffiti, beeldhouwen), muziek (band, koor), multimedia (film en fotografie), podiumkunsten (theater, dans) en werken aan een thema of voorstelling.

Kunst

Het team van onze school is blij dat de cultuurklas wordt neergezet, zodat er een inhoudelijke impuls gegeven kan worden aan de kunstvakken. De extra kunstdisciplines en technieken zullen aangeboden worden door vakdocenten en gastdocenten.

Creatieve sector

De cultuurklas kan een goede voorbereiding zijn op beroepsopleidingen in de creatieve sector. Denk hierbij bijvoorbeeld binnen het MBO aan de opleiding Artiest of aan het Cibap Zwolle –  vakschool voor verbeelding.

Inschrijven voor de cultuurklas

Op het aanmeldingsformulier dat je via de basisschool ontvangt kan de keuze voor de cultuurklas worden aangegeven.

Kosten cultuurklas

De kosten voor de cultuurklas zijn € 95,-.

Daarnaast wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 150,- voor een tweedaagse excursie naar een culturele stad in Nederland. Deze excursie is facultatief.

Gespreid betalen is mogelijk, maar dit moet wel schriftelijk gemeld worden bij de administratie van de school.

Zoek