De school

De school

Samen gaan we het maken!

Op SG Eekeringe haal je méér dan een mooi diploma op jouw niveau. SG Eekeringe is een school waar je je snel thuis voelt. Wij helpen jou om je als persoon te ontwikkelen, zodat je nu en later goed in je vel zit. Dat doen we in een positieve, veilige en gezellige sfeer, in een uitdagende en betekenisvolle leefomgeving die ambitieus is, gericht op groei. Een omgeving die een beroep doet op jouw verantwoordelijkheid én die van de leraren. Want zo is leren voor ons allemaal leuk!

Onderwijsvormen

SG Eekeringe is een school voor:

  • VMBO beroepsgericht (basis en kader)
  • VMBO theoretisch en gemengd (mavo)

Wij helpen jou om je als persoon te ontwikkelen,
zodat je nu en later goed in je vel zit.

Samenwerking

We zijn als scholen in Steenwijk deze samenwerking aangegaan om het volledige onderwijsaanbod binnen Steenwijk en de wijde omgeving te behouden. Op deze manier willen we bijvoorbeeld de afdeling Techniek voor Steenwijk behouden en kunnen we brede ondersteuning blijven aanbieden voor leerlingen die iets extra’s nodig hebben ten opzichte van het reguliere onderwijs.

Leerlingen ontwikkelen bij ons goede studievaardigheden, sociaal-emotionele vaardigheden, kennis en inzicht in hun talenten, om zo als persoon klaar te zijn voor de volgende stap in hun toekomst. Met uitdagende lessen, diverse excursies en een breed scala aan praktijkgericht onderwijs proberen we zo’n 750 leerlingen voor te bereiden op hun toekomst. Wij leggen een goede basis!

Simant

SG Eekeringe maakt onderdeel uit van stichting Simant. Naast SG Eekeringe vallen ook de volgende scholen onder het bestuur van Simant:

  • RSG Tromp Meesters (Steenwijk)
  • Linde College (Wolvega)
  • Stellingwerf College (Oosterwolde)


Het college van bestuur van Simant bestaat uit de heer M.O. Vrolijk (bestuurder) en mevrouw S. van der Wijk (lid college van bestuur). De raad van toezicht houdt toezicht op het functioneren van het bestuur.

Het college van bestuur van Simant bestaat uit de heer M.O. Vrolijk (bestuurder) en mevrouw 

Meer informatie Simant vind je op www.simant.nl.

Zoek