De school

De school

Samen gaan we het maken!

Op SG Eekeringe haal je méér dan een mooi diploma op jouw niveau. SG Eekeringe is een school waar je je snel thuis voelt. Wij helpen jou om je als persoon te ontwikkelen, zodat je nu en later goed in je vel zit. Dat doen we in een positieve, veilige en gezellige sfeer, in een uitdagende en betekenisvolle leefomgeving die ambitieus is, gericht op groei. Een omgeving die een beroep doet op jouw verantwoordelijkheid én die van de leraren. Want zo is leren voor ons allemaal leuk!

Onderwijsvormen

SG Eekeringe is een school voor:

  • PRO (praktijkonderwijs)
  • PLUS (onderwijs met extra ondersteuning)
  • VMBO beroepsgericht (basis en kader)
  • VMBO theoretisch en gemengd (mavo)

Wij helpen jou om je als persoon te ontwikkelen,
zodat je nu en later goed in je vel zit.

Locaties

SG Eekeringe is een samenwerkingsschool. We hebben op dit moment nog twee locaties, één aan de Stationsstraat en één aan de Oostwijkstraat. In de nabije toekomst zal de locatie Stationsstraat worden afgestoten en zullen we samen verder gaan op locatie Oostwijkstraat onder de naam SG Eekeringe. De leerlingen van de afdelingen PLUS, PRO en klas 4 van het Vakcollege Techniek volgen al hun lessen op de locatie Stationsstraat. Alle andere leerlingen van het VMBO volgen hun lessen aan de Oostwijkstraat. Alleen voor de technieklessen gaan zij ook naar de Stationsstraat.

We zijn een kleine school waarin we naar elkaar omkijken. We werken intensief samen met de RSG Tromp Meesters, de andere middelbare school in Steenwijk. Op de RSG Tromp Meesters vind je het vwo (atheneum en gymnasium), havo en mavo (vmbo theoretische leerweg). Door deze samenwerking is er in Steenwijk altijd een plek te vinden waar jij je goed voelt en waar jouw talenten tot hun recht komen. Deze samenwerking heet VO Steenwijkerland.

Samenwerking

We zijn als scholen in Steenwijk deze samenwerking aangegaan om het volledige onderwijsaanbod binnen Steenwijk en de wijde omgeving te behouden. Op deze manier willen we bijvoorbeeld de afdeling Techniek voor Steenwijk behouden en kunnen we brede ondersteuning blijven aanbieden voor leerlingen die iets extra’s nodig hebben ten opzichte van het reguliere onderwijs.

Leerlingen ontwikkelen bij ons goede studievaardigheden, sociaal-emotionele vaardigheden, kennis en inzicht in hun talenten, om zo als persoon klaar te zijn voor de volgende stap in hun toekomst. Met uitdagende lessen, diverse excursies en een breed scala aan praktijkgericht onderwijs proberen we zo’n 750 leerlingen voor te bereiden op hun toekomst. Wij leggen een goede basis!