Voetbaltoernooi voor leerlingen

Op donderdagmiddag 4 november was het dan eindelijk zover: het voetbaltoernooi van SG Eekeringe bij d’Olde Veste’54! De leerlingen hebben een 7 tegen 7 toernooitje gespeeld onder begeleiding van Johan Dolstra (jeugdcoördinator van de club). Een paar medewerkers van de school hebben ook geholpen, als begeleider of scheidsrechter. Er deden maar liefst 47 leerlingen mee met het toernooi. Voor het winnende team was er een klein prijsje en tussendoor was er wat te eten en te drinken. Ook was er publiek: een paar leerlingen die toch wel nieuwsgierig waren geworden en een volgende keer ook wel mee willen doen.

Dit toernooi is georganiseerd door de jongerenwerker van onze school: mevrouw Van der Linde. Zij is sinds dit schooljaar werkzaam op school. Als jongerenwerker is zij een laagdrempelig aanspreekpunt voor de leerlingen. Ook heeft zij een signalerende rol op groepsniveau en individueel niveau. Om verder kennis te kunnen maken met de leerlingen heeft zij dit toernooi georganiseerd. Verbinding maken via sport: als jongerenwerker een mooie kans om de leerlingen buiten school te zien.

De betrokken collega’s en leerlingen hebben er met elkaar een gezellige middag van gemaakt en dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Zoek