Moeders in de Techniek

Dinsdagavond 5 april organiseerden wij het evenement ‘Moeders in de Techniek’. Brugklasleerlingen werden samen met hun moeder (of stiefmoeder/verzorgster) om 18:00 uur op de locatie Stationsstraat ontvangen met een heerlijke maaltijd, verzorgd door onze collega’s van Zorg & Welzijn. Tijdens het eten werden de deelnemers geïnformeerd over de vele mogelijkheden binnen het technisch onderwijs in Steenwijk.

Daarna volgden er twee workshops. De eerste workshop was het maken van een prachtige brood-/borrelplank in het BWI-lokaal (Bouwen, Wonen & Interieur). Er moest onder andere worden geboord, gefreesd, geschuurd en geknoopt. Vervolgens werd er in het Technieklab door middel van de lasersnijder een persoonlijke tekst en/of afbeelding op gelaserd. Tot slot werd de plank in de lijnolie gezet. Het resultaat mocht er bij iedereen zijn!

In het PIE-lokaal (Produceren, Installeren & Energie) konden de moeders en leerlingen kiezen uit het maken van een appelhouder van metaal of het maken van een elektronische wisselschakeling op het bord. Er werd geknipt, gezet, gevijld, geïnstalleerd en gepuntlast en ook hier leverde dat mooie producten op.

Tussendoor konden leerlingen kennismaken in het Technieklab met VR-technologie, 3D-printing, Droning en Robotica. Al met al was het een zeer gezellige en geslaagde avond, mede mogelijk gemaakt door Sterk Techniek Onderwijs (STO). We waren blij verrast door de hoge deelname. Ben je geïnteresseerd in of wil je meer weten over de mogelijkheden op het gebied van technisch onderwijs in Steenwijk? Neem dan gerust via e-mail contact op met Gerben Nijsingh: g.b.nijsingh@rsgtrompmeesters.nl

Postadres

Postbus 265
8330 AG Steenwijk

info@eekeringe.nl

Volg ons

Stationsstraat

VMBO vakcollege

PRO praktijkonderwijs

VGO voortgezet gespecialiseerd onderwijs

0521-521 401

 

Stationsstraat 40
8331 GK Steenwijk

Oostwijkstraat

VMBO

0521-513 527

 

Oostwijkstraat 8
8331 ED Steenwijk

Copyright © 2021 SG Eekeringe, ontwerp en realisatie BijzonderOnline

to top