Maatschappelijke stagemarkt viert tienjarig jubileum

Samen met RSG Tromp Meesters organiseren we op dinsdag 28 september 2021 alweer voor de tiende keer een maatschappelijke stagemarkt. Als scholen wisselen we de locatie af. Dit jaar vindt de markt plaats bij ons op school, op de locatie Oostwijkstraat. Tijdens de stagemarkt worden meer dan 250 leerlingen van beide scholen verwacht. We zijn nog op zoek naar organisaties die stageplekken willen aanbieden!

Leerlingen maken via de maatschappelijke stage kennis met de wereld om hen heen. Ze doen vrijwilligerswerk voor een organisatie of vereniging en ervaren daardoor wat het betekent iets te doen voor een ander. Ze leren nieuwe mensen en organisaties kennen en zien dan ook hoe belangrijk hun bijdrage kan zijn. De voordelen voor de stagebieder zijn bijvoorbeeld: jongere vrijwilligers bij de organisatie betrekken, nieuwe ideeën en mogelijkheden van jongeren benutten en extra handen voor het uitvoeren van verschillende activiteiten.

De leerlingen gaan op zoek naar een vacature voor ongeveer 20 uur in het schooljaar 2021/2022. Deze uren zijn op verschillende manieren in te delen: tijdens wekelijkse middagen, avonden, projectweken of in de vorm van een eenmalige activiteit. De maatschappelijke stage kan in overleg met de leerlingen ook in de schoolvakanties of de weekenden plaatsvinden.

Organisaties die graag mee willen doen aan de maatschappelijke stagemarkt of een vacature willen plaatsen kunnen contact opnemen met Camila van den Hoofdakker via maatschappelijkestage@rsgtrompmeesters.nl of 0521-514137.

Zoek