Lekker klussen bij Techniek Tastbaar

Afgelopen vrijdag 8 oktober was het eindelijk zover: Techniek Tastbaar vond plaats! Sterk Techniek Onderwijs (STO) regio Meppel/Steenwijk had het al lang op de agenda staan en iedereen had er ook veel zin in. Om 12.00 uur gingen de deuren op Stationsstraat 40 open en circa 30 ondernemers in de techniek stonden klaar met al hun mooie activiteiten om de kinderen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar te ontvangen. Vanaf het allereerste moment was het een drukte van belang.

Er kon van alles worden gedaan: een aansluiting maken voor een lamp, een geluidsbox bouwen van pijpmateriaal, een lasnaad leggen, hoe kun je huizen bouwen als mensen veel zorg nodig hebben, virtual reality, hoe een sluis werkt en maak er zelf 1,  bouw een vogelhuisje met een zinken dak,  hoe meng je verf enzovoort. Ouders stonden soms zuchtend te wachten en zeiden: ‘We zijn hier al 3,5 uur’. Enthousiasme bij de bedrijven, de leerlingen, ouders en school was er volop. Precies dat is ook de bedoeling van Techniek Tastbaar.

De leerlingen gingen met volle tassen naar huis, allemaal dingen die ze hadden gemaakt. Iedereen was onder de indruk van de diversiteit in de techniek en de opzet van dit doe- en beleef event. We hopen zo meer kinderen enthousiast te maken voor een opleiding en baan in de techniek. De organisatie kan terugkijken op een prachtig event met maar liefst ruim 2800 bezoekers. Met veel dank aan ieders bijdrage, volgend jaar vanzelfsprekend weer een Techniek Tastbaar!

Postadres

Postbus 265
8330 AG Steenwijk

info@eekeringe.nl

Volg ons

Stationsstraat

VMBO vakcollege

PRO praktijkonderwijs

VGO voortgezet gespecialiseerd onderwijs

0521-521 401

 

Stationsstraat 40
8331 GK Steenwijk

Oostwijkstraat

VMBO

0521-513 527

 

Oostwijkstraat 8
8331 ED Steenwijk

Copyright © 2021 SG Eekeringe, ontwerp en realisatie BijzonderOnline

to top