Leerlingen maken voedseldeelkastje

Begin 2023 is aan het gebouw van de Hogewalkerk Steenwijk een voedseldeelkastje bevestigd. Het kastje is gemaakt door leerlingen van SG Eekeringe. Mensen die houdbaar, ongeopend voedsel over hebben kunnen het doneren. Mensen die iets uit het kastje kunnen gebruiken, kunnen er wat uithalen. Met het organiseren van het kastje hoopt NGK Steenwijk voedselverspilling tegen te gaan en mensen uit de omgeving hulp te bieden die het moeilijk hebben.

Een voedseldeelkast, buurtkastje of ‘little free pantry’ lijkt een beetje op minibiebjes, die al veelvoudig in Steenwijkerland te vinden zijn. Waar de kastjes van minibiebjes gevuld zijn met boeken die geruild of geleend mogen worden, mag bij de voedseldeelkast vrij voedsel gegeven en genomen worden, zolang de verpakking ongeopend is en het eten nog voor langere tijd houdbaar is. Samen met de buurt zorgt NGK Steenwijk ervoor dat de kast goed gevuld en netjes blijft.

Mensen die op de hoogte willen blijven van het project of die hun hulp willen aanbieden kunnen lid worden van de Facebookgroep, de Facebookpagina liken of contact opnemen via de website van NGK Steenwijk. De Facebookpagina en -groep zijn te vinden onder de naam: Voedseldeelkastje Hogewalkerk.

Het kastje is gemaakt door drie leerlingen van SG Eekeringe, onder toezicht van docent Henri Spijkerman. De kerk is ontzettend blij met en dankbaar voor hun goede werk.

Zoek