Iedereen telt mee én doet mee

Onze school wil graag uitdragen dat iedereen meetelt, ongeacht gender of hoe een persoon zichzelf identificeert. We kijken voorbij het uiterlijk. En dat doen we natuurlijk ook op het gebied van geloof en ras. Iedereen telt mee op SG Eekeringe.

Wat daarbij belangrijk is, is dat leerlingen zelf ook meedoen. Niet in een hoekje gaan zitten of je verstoppen achter een masker, maar écht merken dat het oké is om jezelf te zijn. We hopen oprecht dat er een dag komt dat het niet eens meer benoemd hoeft te worden dat iedereen meetelt maar dat het ‘gewoon zo is’. No questions asked. No eyebrows raised.

Tot die tijd doen wij uiteraard mee aan Paarse Vrijdag. De feestelijke actiedag waarop we aandacht geven aan gender- en seksuele diversiteit op school was dit jaar op vrijdag 8 december. We hadden een mooie themaochtend op school. Ambra uit klas 1a gaf een presentatie over de LHBTQI+ community en de GSA en wij spreken hierbij ook ons respect uit dat een leerling uit de eerste klas dit durft en ook daadwerkelijk doet. Dat is niet vanzelfsprekend!

GSA staat voor Gender and Sexuality Alliance; een groep die scholieren kunnen oprichten om te laten zien dat zij vinden dat iedereen op hun school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden.

Verder was er muziek en hadden we paarse versieringen en armbandjes met ‘wearing caring’ erop, regenboog fotomomenten, paarse nagellak en paarse cupcakes (die erg in trek waren). Bovendien hadden de coaches tijdens de coachlessen al een presentatie laten zien over dit belangrijke onderwerp.

Samen gaan we voor inclusiviteit, samen gaan we het maken!

Zoeken