Eindelijk weer op excursie

Vorige week mochten we na twee jaar beperkingen eindelijk weer op pad! De leerlingen in klas 2 van de Oostwijkstraat hebben Herinneringscentrum Kamp Westerbork bezocht. Bij aankomst kregen we een presentatie over het voormalige kamp, waarna de leerlingen met een opdracht aan de slag zijn gegaan in het museum. Vervolgens zijn we naar de plek van het voormalige kamp gelopen en hebben daar met een gids stilgestaan bij wat er vroeger gebeurd is. De persoonlijke verhalen over de slachtoffers maakten indruk. Hoe heeft dit ooit kunnen gebeuren en hoe kunnen we het in de toekomst voorkomen?

Ook werd voor klas 2 een excursie naar Leeuwarden georganiseerd. Daar hebben we het Princessehof bezocht. In dit Keramiekmuseum kregen we een rondleiding en hebben we o.a. de Escher Kelder bekeken. Vervolgens kregen de leerlingen een workshop waarbij ze optische illusies hebben getekend op het grote plein bij de Oldehove en ontdekten ze dat je voor een scheve toren niet helemaal naar Pisa hoeft af te reizen. Daarnaast hebben we een Street Art tour gelopen met een gids. Van gigantisch grote stukken met vaak een maatschappelijke boodschap, naar verstopte miniatuurpoppetjes waaraan je normaal gesproken zo aan voorbij zou lopen. Ook zijn we door de poëziestraat gelopen waar gedichten op de deuren te lezen waren. De Street Art Tour sluit goed aan op het thema ‘Urban’ waaraan we bij de lessen van Kunst & Cultuur werken.

Vrijdag is een deel van klas 1 naar het Forum in Groningen geweest. De andere eerste klassen hebben de excursie nog te goed en gaan op 22 april. In het imposante gebouw hebben we een bezoek gebracht aan Storyworld, een museum over de ontwikkeling van strips, animaties en games. De leerlingen kregen een workshop ‘Karakterdesign’ van Dim Junius, tekenaar van het stripboek ‘Brick’. Vervolgens hebben we ‘Game On’ bezocht; een interactieve tentoonstelling over 50 jaar Game Design waar de leerlingen zich uit konden leven op games van het legendarische Pacman tot het gamen met een VR-bril. Tijdens de pauze op het dakterras konden we genieten van de zon en het uitzicht over de stad Groningen.

Zoeken