Een jaar lang SmokeFree

Op SG Eekeringe vinden we het belangrijk om onze leerlingen bewust te maken van een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl omvat o.a. voldoende beweging en gezond eten. Een thema dat ook belangrijk is, zeker als kinderen de overstap maken naar het voortgezet onderwijs is roken. Het project SmokeFree Challenge biedt ons een mooie gelegenheid om hier aandacht aan te besteden. Zie ook www.smokefreechallenge.nl.

Het afgelopen schooljaar hebben de eerste klassen van SG Eekeringe meegedaan aan de SmokeFree Challenge. Dit is een initiatief vanuit het Trimbos Instituut, waarbij leerlingen de uitdaging aangaan om het hele jaar niet te roken. 

Om dit kracht bij te zetten worden Coachlessen besteed aan dit onderwerp. Verder bevestigen de leerlingen tussendoor op 3 momenten ‘onder ede’ dat ze niet roken of vapen of hebben gerookt of gevaped.

5 van de 6 klassen hebben de 3 meetmomenten ingevuld en met goed gevolg de SmokeFree Challenge uitgevoerd en gehaald. Samen met hun docent ontvingen ze een kleine attentie voor de deelname. Ondanks uitdagingen en verleidingen die je in het dagelijks leven tegenkomt, hebben ze het ontzettend goed gedaan! Chapeau!

Naast de coachlessen kregen de klassen een uitdaging mee om met een creatieve opdracht het ‘niet-roken’ te promoten. 4 van de 6 klassen hebben hieraan deelgenomen.

Als dank en voor hun inzet konden ze allemaal een ijsje halen bij ijssalon IJsmakers. Volgend jaar gaan we opnieuw met onze eersteklassers de uitdaging aan om SmokeFree door de brugklas te komen!

Volgend schooljaar doen we weer mee met de SmokeFree Challenge.

Zoek