Echte kunstenaars

Leerlingen van de Cultuurklas en nog een paar talenten uit leerjaar 3 hebben meegedaan aan de ontwerpwedstrijd van het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. Ze zijn gestart met een museumles op school over de huidige expositie ‘KOREA Poort naar een rijk verleden’ waarbij museummedewerkers enthousiast vertelden over de tentoonstelling. Vervolgens kregen de leerlingen de opdracht om een ontwerp voor een bord, een kleiwerkstuk of een kledingstuk te maken met het thema ‘Korea’. Dit konden ze inzenden voor de ontwerpwedstrijd waar meerdere scholen aan meededen.

De winnende werkstukken zijn tentoongesteld in het museum. Deze tentoonstelling werd woensdag 30 maart geopend door de museumdirecteur met een feestelijke bijeenkomst. De winnende leerlingen, ouders, opa’s, oma’s, vrienden, vriendinnen en docenten waren hierbij aanwezig. Onder het genot van een drankje en Koreaanse hapjes zijn de winnaars in de belangstelling gezet.

Van onze leerlingen heeft Melat Bizen met haar kleiwerkstuk in de categorie ‘3D’ gewonnen. Van de 2D-ontwerpen zijn de mooie tekeningen van Nikki van der Kamp,  Roos van der Mark en Demi Schut ingelijst te zien in het museum. Het winnende 2D-ontwerp van is van Monica Vrebac. Haar tekening is op een bord uitgevoerd door plateelschilder Fons Holting van Dijkstra Kleiwaren in Sneek.

Zoek