Dylan slaagt ruimschoots voor praktijkexamen

Dylan Vos, leerling van onze Entree-opleiding, heeft op 18 mei officieel examen gedaan voor ‘Assistent Constructie Metaal’. De Entree-opleiding bereidt leerlingen voor op assisterende functies op de arbeidsmarkt. Leerlingen krijgen onderwijs op school en in de beroepspraktijk. Dylan heeft deze opleiding gebruikt om door te stromen naar ‘CNC verspanen’ niveau 3 aan het Friesland College.

Zelfredzaam
Op woensdagochtend moest Dylan aan de bak met het praktijkgedeelte van zijn examen. Dit werd gehouden in het PIE-lokaal (PIE is de afkorting voor Produceren, Installeren en Energie). Dylan moest vanaf een werktekening een onderdeel maken waarbij je diverse bewerkingsvaardigheden nodig hebt. De instructeur keek mee over zijn schouder maar constateerde al snel dat Dylan volledig zelfredzaam is in het PIE-lokaal.

Ruimschoots geslaagd
Dylan behaalde op het praktijkonderdeel van zijn examen 36 van de 42 punten en slaagde hiermee ruimschoots. Dylan: ‘Het is toch anders als het voor je examen is, maar meneer Wilstra zei dat ik het onderdeel kon maken en toen heb ik het maar gedaan.’ ‘Ik wist wel dat hij dit kon maken. hij levert geregeld werkstukken in die gewoon goed zijn’, aldus Willem Wilstra.

BBL-opleiding
Yvonne Petersen-Groenwold (Entree-instructeur): ‘Ik was verbaasd dat deze rustige jongen hier in dit mooie lokaal zich zo zelfstandig redt met al die machines. Top gewoon.’ Na het behalen van het diploma wil Dylan de opleiding ‘CNC verspanen’ in een BBL-opleiding volgen. Inmiddels is er een stagebedrijf gevonden waar Dylan terecht kan.

Zoeken