Afdeling pro vermaakt zich op Ermerstrand

Op woensdag 22 juni is de hele afdeling praktijkonderwijs op pad geweest voor een actieve dag op het Ermerstrand. Rond 10.30 uur vertrok de bus richting Erm. In de bus zat de sfeer er al goed in. Het was mooi om te zien dat de klassen zich vermengden en met een goed humeur aan de dag begonnen. Naast het opvijzelen van de “Snapdagen” door een aantal leerlingen werd er ook hartstochtelijk meegezongen met gezellige liedjes. Dit alles maakte dat de groep in een mum van tijd aankwam op de plek van bestemming. Degene die wilden waterskiën hesen zich al snel in het pak en zorgden dat ze voorzien waren van de juiste ski’s. Zij die (nog) niet wilden waterskiën zochten een plaatsje in de zon. Of ze zochten de koelte van de schaduw.

Na de nodige instructies was het skiën geblazen. De theorie bleek stukken makkelijker dan de praktijk, want de ene klapper na de andere werd gemaakt. Maar oefening baart kunst en vrijwel iedereen kreeg het onder de knie. Zeker na een kleine demonstratie van meneer Kollen en meneer Bennen. Waar de waterskiërs aan het ploeteren waren en spieren voelden die ze nog nooit eerder hadden gevoeld, werd er verderop op het terrein flink gebadderd, gevoetbald, filmpjes gekeken, maar bovenal flink genoten!

De vele inspanningen maakten hongerig. Gelukkig waren meneer Huffels en meneer Smid ook mee en zij hebben voor een zeer smakelijke barbecue gezorgd. Iedereen heeft kunnen genieten van een hamburger, een worstje, met of zonder brood, met of zonder sla. Voor elk wat wils! Maar aan alles komt een eind. Zo ook aan deze dag. Een dag van activiteit, van ontspanning, van gezelligheid, van doorzettingsvermogen, van nieuwsgierigheid, van verbazing, van vertrouwen en van saamhorigheid! Het was een dag om niet te vergeten en zeker voor herhaling vatbaar!

Zoek