Nestkastjes maken en ophangen

Vijftig tweedejaars techniekleerlingen kwamen woensdag 16 november naar Eeserwold/Landgoed de Woldberg om de eerste nestkastjes op te hangen aan de boom bij het informatiecentrum op Landgoed de Woldberg. De scholieren hebben de nestkastjes zelf gemaakt met daarop een persoonlijke handtekening.

De kastjes worden opgehangen in het kader van de bestrijding van de eikenprocessierups, maar het past ook in de visie om de biodiversiteit op Eeserwold te bevorderen. Het doel is om alle kastjes deze maand op zowel het bedrijventerrein van Roelofs als op Landgoed de Woldberg op te hangen, omdat de vogels in deze tijd alvast verkennen waar ze straks gaan nestelen.

Rondleiding
De scholieren kwamen op de fiets naar Eeserwold. Nadat de kastjes opgehangen waren, werd er aansluitend een rondleiding gegeven over het terrein van Roelofs en Landgoed de Woldberg. De rondleiding startte met een presentatie bij Roelofs. Vervolgens gingen de scholieren naar Landgoed de Woldberg om bij een aantal woningen in aanbouw te kijken. Ook een timmerman van Notebomer Surhuisterveen was op een van de bouwplaatsen aanwezig om te vertellen over zijn vak en om vragen vanuit de scholieren te beantwoorden.

Kijkje in de keuken
Harm van der Veen van Landgoed de Woldberg: “Het is leuk om jongeren bekend te maken met de wereld van de bouw. Door scholen een bezoek aan ons nieuwbouwterrein aan te bieden krijgen de scholieren een kijkje in de keuken en kunnen ze zelf ontdekken dat er een grote verscheidenheid is wat betreft functies in de bouwwereld. Het is mooi dat we dit nu kunnen combineren met het plaatsen van de nestkastjes. Iedereen is geholpen met dit mooie initiatief!”

Kennismaken met de bouw
Henri Spijkerman namens school: “Voor onze techniekleerlingen uit het tweede jaar is zo’n middag zeer waardevol, zowel op het bedrijvenpark als op het woongedeelte Landgoed de Woldberg hebben ze vele indrukken opgedaan over wat er allemaal aan bedrijvigheid is. Roelofs maakt een mooi stuk infrastructuur en is met een groot zandwinproject bezig, erg imposant van dichtbij. Harm van der Veen heeft ons meegenomen langs een aantal woningen en iets verteld over de verschillende bouwstijlen: een goede kennismaking met de bouwwereld.”