Kunst in de Kop

In het weekend van 10 en 11 september vond de opening van Kunst in de Kop plaats. Het is de dertiende expositie en sinds zes jaar doet SG Eekeringe hier ook aan mee. Wat begon met een expositiebezoek door een paar leerlingen, is inmiddels helemaal geïntegreerd in ons lesprogramma. Leerlingen maken kunst met hetzelfde thema en een selectie wordt geëxposeerd tijdens Kunst in de Kop. Ook gaan leerlingen uit leerjaar 1, 2 en 3 naar de expositie met een kijkwijzer en komen ze in contact met kunstenaars.

De Lions en collega mevrouw Groen openden de expositie op zaterdag 10 september, waarbij benadrukt werd welke aanvulling dit ook heeft voor het onderwijs. Kunstenaars reageerden erg enthousiast en benaderden mevrouw Groen meteen om een afspraak te maken in de week daarop, omdat ze onze leerlingen graag wilden ontmoeten, spreken en de ruimte wilden geven om vragen te stellen over kunst.

Het was een mooie diverse expositie en de aanwezigheid van kunstenaars was een echte aanvulling, waardoor er meer begrip, interesse en betrokkenheid ontstond.