Bezoek jij de Onderwijsbeurs Noordoost?

Leerlingen die in de examenklas zitten, krijgen te maken met de keuze voor een vervolgopleiding. Leerlingen in klas 3 krijgen dit schooljaar te maken met de keuze voor een profiel of een vakkenpakket en kunnen kijken waar hun interesses liggen. Een goede oriëntatie is belangrijk om de juiste keuze te kunnen maken. Dat gebeurt op school, maar ook daarbuiten. Een aanrader voor algemene oriëntatie, met name voor leerlingen uit klas 3 en 4, is de Onderwijsbeurs Noordoost.

Deze beurs wordt elk jaar georganiseerd in de IJsselhallen in Zwolle, dit jaar op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober. De beurs biedt een overzicht van opleidingen in het mbo, maar ook particuliere opleidingen en leer-/werktrajecten. Ook praktische informatie over bijvoorbeeld studiefinanciering en/of huisvesting is op de beurs te vinden.

Op de stands krijgen leerlingen een goed beeld van de verschillende opleidingen. Ook staan er studenten klaar om alle vragen van de leerlingen te beantwoorden. Daarnaast kan men 1-op-1 coaching krijgen én interessegebied voorlichtingen en inspirerende studiekeuzesessies volgen. Kortom: alles is aanwezig de expeditie studiekeuze een kickstart te geven!